ימי הצנע

נכתב על ידי: יהודה עצבה

מספר: יהודה עצבה:

בשנים הראשונות לקום המדינה, המצב הבטחוני לא היה קל, ישראל נערכה לקליטת עלייה מגלויות רבות. הוקמו מעברות, בדונים ופחונים לקליטת העולים הרבים והחלה תקופת הצנע בראשותו של דב יוסף שהיה שר הצנע והקיצוב. בבסיס התקופה חלוקת המזון לכל אזרח על פי מנות, כך שלכולם יהיה מספיק מזון.

 
© כל הזכויות שמורות
יד', אב, תשס"ט. 4.8.09


4. לא הכל היה רע בתקופת הצנע.
מאת: חיימקיס 27/07/2012
כילד זכור לי שהיינו מקבלים כהקצבה גושים של חמאה מלוחה במשקל שהגיעה מחו"ל. זה מה שגרם לאהוב "ממרח" זה עד היום.
3. מדהים שיש לך את הפנקס!
מאת: ניר 29/07/2011
יהודה, כיף לקרוא, לשמוע ועכשיו גם לראות (!) אותך. הפנקס יכול להישלח למוזיאון. מדהים. אני קורא גם סיפורים באתר tale.co.il ולדעתי אתה יכול להעלות לשם את הוידאו כדי שעוד אנשים ייהנו מסיפוריך.
2. ימי הצנע
מאת: יהודה עצבה 19/10/2010
בתשובה לשאלה חשוב להדגיש כי באותם שנים לא היה רעב. אני כילד לא זוכר שהיה חסר לנו אוכל. בדרך כלל כדי לשבוע אכלנו פרוסות לחם עבות, פעם עם שמן וזעתר, פעם עם מרגרינה וסוכר וכמובן שאימא ידעה להכין מטעמים ממעט המזון שניתן היה לקנות בקיצוב עם פנקס התלושים שלנו. אשר לשוק השחור זה התפתח בעיקר על ידי מי שהיה מוכן לשלם סכומים גבוהים למוצרים ורוב העם הסתפק בשיטת הקיצוב של דב יוסף.
1. חייך בימי הצנע
מאת: אלמוג אוחנה 19/10/2010
איך התמודדת עם קושי הקצבת האוכל? קנייתה בשוק השוחר (שם מכרו אוכל וזה לא חוקי)? באהבה אלמוג אוחנה
הוספת תגובה
שם:
דואר אלקטרוני:
כתובת זאת לא תוצג באתר
כותרת:
תוכן:



 
|